Hora de dinar

El temps que ens dediquem a menjar, és un dels moments fonamentals en la cura dels infants, a més d’alimentar el nostre cos adequadament, aprenem moltes altres coses. Aquesta estona permet als nens/es trobar-se a taula i menjar tal com ho fem els adults, en companyia dels amics. És l’hora de converses, petits jocs, comentar menjars,…

A la llar d’infants la Cuca oferim un menú sa i equilibrat que s’elabora diàriament a la cuina de la nostra escola amb productes frescos i de proximitat. Abunden les fruites i les verdures de temporada. En els primers plats (verdures, hortalisses, llegums, pasta, arròs) les quantitats que s’ofereixin s’adapten a la sensació de gana que manifesta l’infant. En canvi, pel que fa als aliments que configuren el segon plat (carn, peix), ens  limitem a oferir les quantitats a les necessitats nutricionals dels infants.

Cada grup d’infant és acompanyat per la seva mestra referent a l’hora dels àpats, reforçant el vincle entre ells, s’estableix una comunicació amb mirades, gestos i primeres paraules, en un clima de calma i seguretat.

Confiem amb ells, en les seves possibilitats, i aprenen a beure d’un got, a agafar els estris amb autonomia, a posar-se i a treure’s el pitet, a respectar el ritme dels companys, a sentir-se importants i capaços.

Ho vols compartir amb algú?

3 comentarios en «Hora de dinar»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *